3/4 ч.ч. прясно мляко
	3 филии бял хляб, без кора
	450 гр телешко смляно
	450 гр свинско смляно
	180 гр кашкавал с мек вкус тип Гауда
	1 1/2 ч.ч. накълцан магданоз
	3/4 ч.ч. накълцан лук
	2 големи яйца
	2 ч.л. сол
	1/2 ч.л. млян бял пипер
	1/4 ч.л. млян черен пипер
	1 с.л. млян бахар
	1/2 ч.ч. брашно
	3/4 ч.ч. пилешки или телешки бульон
	1/4 ч.ч. олио, или повече ако трябва
	1/2 ч.ч. течна сметана
	В купичка загрейте леко млякото и накиснете в него хляба. Оставете настрани.
	Настържете кашкавала на едрото ренде и поставете в голяма купа. Прибавете магданоза, лука, яйцата, солта, пиперите и бахара. Разбъркайте добре. Прибавете телешкото и свинското, както и отцедения хляб. С ръце смесете добре до еднородна смес.
	Поставете брашното в чиния. Оформете кюфтенца с диаметър около 4 см. Оваляйте в брашното.
	Загрейте олиото в тиган с дебело дъно и изпържете кюфтенцата до златисто-кафяво.
	Поставете бульона в тенджера с дебело дъно и оставете да закъкри. Оставете на слаб огън. Прибавете леко запържените кюфтенца, поставете капака и оставете да се варят за 20 - 30 минути като разбърквате внимателно от време на време. Малко преди да свалите от котлона (половин минута) прибавете течната сметана и разбъркайте внимателно.
	Сервирайте топло.

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








