Кюфтенца по финландски

вход през zajenata.bg
Кюфтенца по финландски
admin
Добавена от: admin
26699
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

3/4 ч.ч. прясно мляко
3 филии бял хляб, без кора
450 гр телешко смляно
450 гр свинско смляно
180 гр кашкавал с мек вкус тип Гауда
1 1/2 ч.ч. накълцан магданоз
3/4 ч.ч. накълцан лук
2 големи яйца
2 ч.л. сол
1/2 ч.л. млян бял пипер
1/4 ч.л. млян черен пипер
1 с.л. млян бахар
1/2 ч.ч. брашно
3/4 ч.ч. пилешки или телешки бульон
1/4 ч.ч. олио, или повече ако трябва
1/2 ч.ч. течна сметана

В купичка загрейте леко млякото и накиснете в него хляба. Оставете настрани.
Настържете кашкавала на едрото ренде и поставете в голяма купа. Прибавете магданоза, лука, яйцата, солта, пиперите и бахара. Разбъркайте добре. Прибавете телешкото и свинското, както и отцедения хляб. С ръце смесете добре до еднородна смес.
Поставете брашното в чиния. Оформете кюфтенца с диаметър около 4 см. Оваляйте в брашното.
Загрейте олиото в тиган с дебело дъно и изпържете кюфтенцата до златисто-кафяво.
Поставете бульона в тенджера с дебело дъно и оставете да закъкри. Оставете на слаб огън. Прибавете леко запържените кюфтенца, поставете капака и оставете да се варят за 20 - 30 минути като разбърквате внимателно от време на време. Малко преди да свалите от котлона (половин минута) прибавете течната сметана и разбъркайте внимателно.
Сервирайте топло.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft