Лека бишкотена торта с праскови

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Лека бишкотена торта с праскови
Лека бишкотена торта с праскови
admin
Добавена от: admin
29112
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

400 гр. бишкоти

За крема:

2 пакетчета пудинг ванилия

1 л прясно мляко

150 гр. захар

150 гр. масло

500 гр. праскови

2 пакетчета сметана

100 мл прясно мляко

За украса:

1 пакетче желатин

200 гр. праскови

2 супени лъжици пудра захар

нарязани бадеми

Пригответе пудинга с прясното мляко, а когато се охлади, го смесете с маслото. Обелете прасковите, разполовете ги и извадете костилките. Едната половина нарежете на кубчета и ги добавете към пудинга и маслото.

В кръгла форма подредете бишкотите, над тях наредете половините праскови, а върху им изсипете пудинга.

Прасковите за украса обелете, нарежете на филийки и ги сварете леко във вода, подсладена със захар. Разтворете желатина във вода и леко го смесете с подсладените праскови. Отстрани поръсете тортата с нарязани бадеми.

Сместа с желатин разпределете върху тортата, а преди сервиране я оставете добре да се охлади в хладилник. Когато я поднасяте, поръсете с пудра захар.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft