Лесен огретен с шунка и карфиол

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Лесен огретен с шунка и карфиол
Лесен огретен с шунка и карфиол
admin
Добавена от: admin
17083
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 глава карфиол

1 глава лук

1/2 пакетче краве масло

250 гр. шунка

1 ч.ч. прясно мляко

2 жълтъка

3–4 с.л. галета

4 с.л. настърган кашкавал

оцет

брашно

сол

Сварете карфиола за около 15 минути в подсолена вода с добавена 1 ч.л. оцет в нея, След това го отцедете и го накъсайте на розички. Запържете ситно нарязания лук половината от маслото и го добавете при карфиола заедно с нарязаната на кубчета шунка. Прехвърлете получената смес в огнеупорен съд (йенски). Разтворете 1 с.л. брашно в прясното мляко, смесете го с разбитите жълтъци и щипка сол и варете сместа на тих огън при постоянно бъркане около 3-4 минути. Излейте получения сос върху карфиола и шунката, загладете отгоре, поръсете с галета и подредете отгоре парченца от останалото масло. След това пъхнете в загрята умерена фурна за 20–25 минути и печете, докато се зачерви.

Автор: lakomnik.bg

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft