 
                
             Десерти
                                
                            
                        
                        Десерти
                        Мойте Рецепти
500 мл прясно мляко 
225 гр. захар 
2 пакетчета пудинг ванилия 
75 гр. масло 
щипка сол 
1 яйце
200 гр. брашно 
1/2 пакетче бакпулвер 
600 гр. ябълки 
2 супени лъжици лимонов сок 
250 гр. прясно сирене (тип Филаделфия, може и безсолна фина извара)
400 гр. заквасена сметана 
70 гр. мармалад от мандарина (кайсии и др.)
 
Първо сварете крема, за да може да се охлади. В тенджера на котлона сложете да заври 400 мл мляко. Смесете пудинга със 100 гр. захар и останалото мляко. Добавете бавно сместа към врящото мляко и бъркайте, докато се сгъсти. Оставете крема да се охлади, като бъркате от време на време, за да не се образува коричка на повърхността.
В купа поставете брашното, яйцата, солта, маслото (на стайна температура), захарта и бакпулвера, и омесете тесто.
С набрашнени ръце притиснете тестото в по-малка правоъгълна тавичка, покрита с хартия за печене. С вилица набодете равномерно.

Ябълките нарежете на половинки, обелете и нарежете на филийки, но не докрай, за да могат да останат цели половинките ябълки. Поръсете ги с лимонов сок, за да не потъмнеят.
Разбийте сиренето със сметаната и 50 гр. захар. Когато получите хомогенен крем, добавете лъжица по лъжица охладения пудинг.
Загрейте фурната на 190 градуса.
Излейте равномерно крема върху тестото, загладете и поставете половинките ябълки (като на снимката), след което ги натиснете в крема.


Сложете да се пече в предварително загрятата фурна около 70 минути.
В съд на котлона разтопете мармалада от мандарини (или по желание).

Изпечения сладкиш извадете от фурната и намажете ябълките с разтопения мармалад с помощта на четка. Оставете хубаво да се охлади.


 
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








