Уханни ябълки, потопени в нежен крем върху хрупкава коричка - този сладкиш буквално ще ви разтопи от кеф!

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Уханни ябълки, потопени в нежен крем върху хрупкава коричка - този сладкиш буквално ще ви разтопи от кеф!
Уханни ябълки, потопени в нежен крем върху хрупкава коричка - този сладкиш буквално ще ви разтопи...
admin
Добавена от: admin
9347
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 мл прясно мляко 
225 гр. захар 
2 пакетчета пудинг ванилия 
75 гр. масло 
щипка сол 
яйце
200 гр. брашно 
1/2 пакетче бакпулвер 
600 гр. ябълки 
2 супени лъжици лимонов сок 
250 гр. прясно сирене (тип Филаделфия, може и безсолна фина извара)
400 гр. заквасена сметана 
70 гр. мармалад от мандарина (кайсии и др.)
 

Първо сварете крема, за да може да се охлади. В тенджера на котлона сложете да заври 400 мл мляко. Смесете пудинга със 100 гр. захар и останалото мляко. Добавете бавно сместа към врящото мляко и бъркайте, докато се сгъсти. Оставете крема да се охлади, като бъркате от време на време, за да не се образува коричка на повърхността.

В купа поставете брашното, яйцата, солта, маслото (на стайна температура), захарта и бакпулвера, и омесете тесто.

С набрашнени ръце притиснете тестото в по-малка правоъгълна тавичка, покрита с хартия за печене. С вилица набодете равномерно.

ябълков сладкиш с крем

Ябълките нарежете на половинки, обелете и нарежете на филийки, но не докрай, за да могат да останат цели половинките ябълки. Поръсете ги с лимонов сок, за да не потъмнеят.

Разбийте сиренето със сметаната и 50 гр. захар. Когато получите хомогенен крем, добавете лъжица по лъжица охладения пудинг.

Загрейте фурната на 190 градуса.

Излейте равномерно крема върху тестото, загладете и поставете половинките ябълки (като на снимката), след което ги натиснете в крема.

ябълков сладкиш с крем 1

ябълков сладкиш с крем 2

Сложете да се пече в предварително загрятата фурна около 70 минути.

В съд на котлона разтопете мармалада от мандарини (или по желание).

ябълков сладкиш с крем 3

Изпечения сладкиш извадете от фурната и намажете ябълките с разтопения мармалад с помощта на четка. Оставете хубаво да се охлади.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft