Лесни рецепти с кайма - Мусака Експрес, Плескавица, Руло Стефани ...

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Лесни рецепти с кайма - Мусака Експрес, Плескавица, Руло Стефани ...
33891
Лесни рецепти с кайма - Мусака Експрес, Плескавица, Руло Стефани ...

Вкусни рецепти за ястия с кайма за всеки ден. Предлагаме ви подбрана колекция от ястия с кайма, които ще задоволят претенциозния ви вкус:

Пържени кюфтета

Продукти :

500 грама осолена кайма смес (свинско и телешко месо)
1 голяма глава кромид лук
2 филийки бял хляб, напоени в прясно мляко и изцедени
1 яйце
чубрица
сух риган
щипка кимион
прясно смлян черен пипер
щипка сода бикарбонат
1 / 3 чаена лъжичка сладък червен пипер
пресен магданоз

Нарежете лука много ситно .
Ако искате можете да го настържете, но ние вкъщи обичаме да го усещаме в кюфтенцата.
Нарежете на ситно и пресния магданоз.
Смесете всички продукти много добре.
Аз меся каймата доста време и след това я оставям да "cи почине" около 30 минути в хладилника.
Загрейте силно тиган с олио.
След като мазнината е достатъчно загрята, намалете малко котлона и с намокрени с вода ръце, оформете кюфтета и ги изпържете.
Готовите слагайте върху кухненска хартия.
Не покривайте с капак, за да остане хрупкава коричката им.

Плескавица

Необходими продукти:

1кг.

телешка кайма300гр. бекон300гр. кашкавал1 с.л. вегетачерен и лют пипер на вкус
Начин на приготвяне:

1. Беконът и кашкавалът се нарязват на малки кубчета. Каймата се омесва с вегета черен и лют пипер на вкус.2. Разстила се кръг от кайма с дебелина 1-2см. поставя се плънка и се оформя голямо кюфте.3. Плескавицата се изпича на скара от двете страни.

Мусака Експрес

Порции: 5 порции
Необходими продукти:

400г кайма250-300г бланширани картофи 1;2 глава червен лук4-5 стръка магданоз2с л доматено пюре эа эаливката150г настърган кашкавал1 яйце3 с л кисело мляко
Начин на приготвяне:

1 В малка тенджера се кипват 200мл вода слага се доматеното пюре и се раэбива Добавя се каймата и се бърка эа да стане на трохи.
2 След това се прибавят настърганият лук наситнения магданоз и нарязаните на кубчета бланширани картофи щом се зачерви сместа се прехвърля в подходяща тава. 3 Киселото мляко и яйцето се разбиват. Заливката се разпределя в тавата отгоре се поръсва с настърган кашкавал и ястието се запича 6-8 мин в предварително эагрята на 220 градуса фурна

Кюфтета с чушки
Порции: 6
Необходими продукти:
1 кг кайма смес
3-4 зелени чушки
1 гл. лук
1 вр. магданоз
1 с.л. чубрица
100 г кашкавал
1/2 ч.ч. смлени орехи
50 мл бяло вино
1-2 люти чушлета по желание
сол
Начин на приготвяне:
Лука се настъргва,чушките, лютите чушлета и кашкавалът се нарязват на много ситно. Размесваме много добре с месото, ситно нарязания магданоз, стритата чубрица, виното, начуканите орехи. Ако е нужно посоляваме и оформяме 6 големи кюфтета, които изпичаме на скара или на тефлон.

Мусака с картофи

Порции: 8
Необходими продукти:

250 г. кайма
1 кг. картофи
1 гл. лук
1 скилидка чесън
1 морков
1/2 ч.ч. доматен сос
черен пипер
червен пипер
чубрица
сол
олио
1 яйце
1/2 ч.ч. прясно мляко(кисело)
1 с.л. брашно
Начин на приготвяне:

Лукът, чесъна и моркова се нарязват на ситно и се задушават, добавя се каймата и се бърка докато каймата стане на трошички, прибавят се черния пипер, червения пипер, чубрицата. В тавичка нарязваме, обелените, на малки малки кубченца картофи. Изсипваме каймата, посоляваме, и разбъркваме, добавяме вода колкото да покрие сместа. Печем на умерена фурна около 30 мин.Заливаме с доматения сос и печем 5 мин. Смесваме яйцето, млякото, брашното и щипка сол и заливаме мусаката, печем до готовност на заливката.

Пълнени чушки

Порции: 4
Необходими продукти:

250 г. кайма
1/2 ч.ч ориз
1 гл. лук
1 к.ч. доматен сос
1 малък морков
8 средни чушки
червен пипер
олио
чубрица
черен пипер
сол
магданоз
Начин на приготвяне:

Ситно нарязания лук и морков се задушават добавя се месото бърка се месото да стане на трошички, добавя се доматения сос, черния пипер, червения пипер, магданоза, чубрицата, ориза, солта и се бърка. Сваля се от огъня и се пълнят почистените от семките чушки. Всяка чушка набождаме с вилица в края и редим в тава. Заливаме с 2 ч.ч. вода. Печем около 40 мин. на тих огън.

Руло Стефани

Порции: 4
Необходими продукти:

500 г. кайма
1 яйце
1 филия бял хляб
1 глава лук
черен пипер
чубрица
1 кг. картофи
1 ч.ч. бира
2 твърдо сверени яйца
1 морков
1 кисела краставичка
150 г. кашкавал
олио
сол
Начин на приготвяне:

Каймата се омесва с настъргания лук, натопената във вода и изстискана филия хляб, яйцето, черния пипер и чубрицата. Разстила се върху найлонов плик в правоъгълна форма. Настъргва се половината кашкавал върху цялата кайма, в единия край нареждаме по дължина нарязаното на четвъртини яйце нарязания на пръчици морков и кисела краставичка, завиваме на руло и внимателно прехвърляме в тавичка. Слагаме го в средата наръсваме с останалия кашкавал. Отстрани слагаме нарязаните като за пържене картофи, поръсваме ги с черен пипер поръсваме с олио и заливаме с бирата и 1 ч.ч. вода да покрие картофите и сол. Печем на умерена фурна до зачервяване на рулото и омекване на картофите.

Шницели с плънка

Необходими продукти:

500 г. кайма
1 г.л. лук
1 яйце
1 филия бял хляб
Чубрица
Кимион
Черен пипер
Плънка:
1-2 гъби
100 г. кашкавал
100 г. пушено сирене
1 кисела краставичка
Панировка:
2 яйца
1 ч.ч. брашно
Олио за пържене
Начин на приготвяне:

Каймата се слага в дълбок съд. В нея се слага настъргания лук, яйцето, накиснатия хляб без кората и изстискан, черния пипер, чубрицата, кимиона. Омесва се добре престоява най-малко 1 час в хладилника.
Разделя се на шест части. Разстилат се и се в средата на всяко парче се слага по-малко кубче от кашкавала, кръгче от пушеното сирене, резенче краставичка и парченце гъба, завиват се, оформят се като шницели. Топят се в брашното и после в яйце и се пържат до зачервяване на слаб огън.

Шницели с плънка

Необходими продукти:

500 г. кайма
1 г.л. лук
1 яйце
1 филия бял хляб
Чубрица
Кимион
Черен пипер
Плънка:
1-2 гъби
100 г. кашкавал
100 г. пушено сирене
1 кисела краставичка
Панировка:
2 яйца
1 ч.ч. брашно
Олио за пържене
Начин на приготвяне:

Каймата се слага в дълбок съд. В нея се слага настъргания лук, яйцето, накиснатия хляб без кората и изстискан, черния пипер, чубрицата, кимиона. Омесва се добре престоява най-малко 1 час в хладилника.
Разделя се на шест части. Разстилат се и се в средата на всяко парче се слага по-малко кубче от кашкавала, кръгче от пушеното сирене, резенче краставичка и парченце гъба, завиват се, оформят се като шницели. Топят се в брашното и после в яйце и се пържат до зачервяване на слаб огън.

Кюфтета с млечен сос

Порции: 6
Необходими продукти:

800 г. кайма
3 филийки бял хляб
4 яйца
1 гл. лук
2 ч.ч. кисело мляко
40 г масло
олио
черен пипер
100 г настърган кашкавал
магданоз
сол
Начин на приготвяне:

Каймата се омесва с накиснатия във вода и изстискан хляб, 1 яйце, настъргания лук, сол и малко магданоз. Оформят се кюфтета, овалват се в брашно и се изпържват леко. Нареждат се в тава с разстояние по между им. Заливат се със смес от 3 разбити яйца, киселото мляко, малко олио, черен пипер, сол и кашкавал. Слагаме в затоплената фурната и печем на умерен огън 10-15 мин. като ги извадим слагаме маслото отгоре да се разтопи и наръсваме с магданоз.

Кюфтата яхния

Порции: 7-8
Необходими продукти:

700 г кайма
3 глави лук
1 яйце
1 с.л. грис
1 к.ч. олио
2 домата
4 печени чушки
1 люта чушка
2 с.л. брашно
30 г масло
черен пипер
чубрица
дафинов лист
червен пипер
магданоз
Начин на приготвяне:

Към каймата прибавяме настъргана на ренде 1 гл. лук, грисът, черен пипер, чубрица. Оформяме кръгли кюфтета, овалваме в брашно и ги слагаме в 1 1/2 ч.ч. гореща подсолена вода с дафинов лист, сваряваме ги. Другите глави лук, нарязани на филийки, се задушават в олио, наръсват се с брашно и червен пипер. Прибавят се нарязаните на ситно чушки, люто чушле, домати задушаваме около 10 мин. и прибавяме към кюфтетата. Ястието кипва слагаме маслото и се оставя на тих огън около 15 мин., наръсваме със ситно нарязан магданоз.

Сарми с лозови листа

Порции: 10
Необходими продукти:

500 г. кайма
1 ч.ч. ориз
40-50 лозови листа
1 гл. лук
1 скилидка чесън
1 к.ч. доматен сос
1 с.л. червен пипер
1 к.л. черен пипер
1 к.л. чубрица
1 с.л. нарязан магданоз
сол
олио
Начин на приготвяне:

Ако лозовите листа са пресни, измиват се и попарват във вряла подсолена вода. Смесват се каймата с ориза, настъргания лук и чесън, подправките, сол и доматения сос. С приготвената смес се свиват сърми в лозовите листа. Редят се плътно, една до друга в широк съд. Заливат се с 2и1/2 ч.ч. вода, притискат се с чиния и се оставят да къкрят на тих огън, докато се сварят. Заливат се с разтопено горещо масло.
Поднасят се с кисело мляко.

Татарски кюфтета

Необходими продукти:

0.500кг. кайма
1 яйце
2 филийки хляб
100мл. прясно мляко
100гр. кашкавал
лук
брашно
чубрица
черен пипер
сол
олио/зехтин
Начин на приготвяне:

Каймата се смесва с яйцето, надробените филийки, предварително накиснати в прясното мляко, нарязания на ситно лук, чубрицата, черния пипер и солта. От получената смес се оформят кюфтета, като по средата им се слага парче кашкавал. Овалват се в брашно и се запържват от двете страни в тиган с предварително загрята мазнина.

Кюфтета по Цариградски

Необходими продукти:

0,500кг. свинска кайма
1 яйце
1 глава лук
2 филийки хляб
100мл. прясно мляко
сол
брашно
олио/зехтин
За пюрето:
0,500кг. картофи
50гр. краве масло
200мл. прясно мляко
сол
Начин на приготвяне:

Към свинската кайма се добавят яйцето, нарязания на ситно лук, солта, надробените филийки, предварително накиснати в прясното мляко, и солта. Разбърква се добре. Правят се малки кюфтенца, овалват се в брашно и се запържват от двете страни в тиган с предварително нагрята мазнина.

Картофите се сваряват, обелват се и се пасират. Добавя се маслото и солта, залива се с горещото прясно мляко и се разбърква добре до получаване на еднородна смес.
Кюфтенцата се сервират върху картофеното пюре.

 

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft