Табиетлийски точени банички с топено сирене

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Табиетлийски точени банички с топено сирене
Табиетлийски точени банички с топено сирене
admin
Добавена от: admin
7230
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

600 гр. брашно
250-300 мл вода
1/2 чаша олио
1 чаена лъжичка захар
1/2 чаена лъжичка сол
20 гр. прясна мая
400 гр. сирене или извара
разтопена свинска мас за поръсване на корите
300 мл газирана вода

1. Омесете тесто от посочените съставки и го разделете на 8-9 топки. Покрийте ги с кърпа. Оставете ги да втасват, докато натрошите сиренето. 
2. Поръсете с брашно работната маса и вземете първата топка, започнете да разточвате. Когато започне да лепне, задължително поръсете с брашно и продължете да точите, колкото е възможно по-тънко. 
3. Всяка кора се поръсва с разтопена мас, поръсва се с натрошеното сирене и готовите кори се редят една върху друга, като процедурата се повтаря с всички останали кори. 

табиетлийски банички

4. Накрая с нож корите се нарязват на банички и се пекат на 200 градуса около половин час. 

табиетлийски банички 1
Десет минути преди края на печенето баницата се залива с газирана вода и отново се връща във фурната да се допече. 
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft