Лимонени агнешки късчета с маслини

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Лимонени агнешки късчета с маслини
Лимонени агнешки късчета с маслини
admin
Добавена от: admin
3332
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

800 г агнешко месо, нарязано на кубчета
2 с. л. MAGGI® Унисос
2 с. л. брашно
2 с. л. зехтин
1 с. л. масло
1 връзка пресен лук, нарязана на ситно
1 лимон
1 ч. ч. зелени маслини с бадеми
3 с. л. нарязан пресен джоджен
3 с. л. нарязан магданоз

Месото се подправя с MAGGI® Унисос, поръсва се с брашното и се разбърква.
Сгорещяват се маслото и зехтинът и в тях се слага да се зачерви месото от всички страни. Добавят се пресният лук, маслините и вермутът. Всичко се разбърква от време на време, докато остане на мазнина. Добавят се 1 ч. л. настъргана лимонова кора и 4 с. л. лимонов сок. Слагат се джодженът и магданозът.
Сместа от месото и зеленчуците се поставя в центъра на лист хартия за печене. Пече се около 1 час върху тавичка в загрята на 160° С фурна.
Готовите късчета се поднасят върху канапе от сварен ориз или с гарнитура от варени зеленчуци.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft