Лимончело
    
    
    
                
            
                22 Декември 2011
            
            
            12396
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                
	Лимоните се измиват и се подсушават с кърпа.
	С нож се бели кората, като се внимава да не се закачи бялата част под кората.
	Корите се поставят в буркан с винт и се заливат със спирта, който е смесен с 110 мл вода.
	Капачката се завива, като преди това се поставя малко листче алуминиево фолио.
	Отлежава на тъмно и хладно място 1 седмица.
	Прецежда се през двойно сгъната марля.
	200 г захар и 250 мл вода се смесват в тенджера и се кипват.
	След пълното разтваряне на захарта се оставя да кипи 5 минути.
	Сваля се от котлона и се охлажда.
	Готовият захарен сироп се смесва с прецедения спирт.
	Налива се в бутилка, запушва се добре.
	Съхранява се във фризер.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








