Лучен конфитюр

вход през zajenata.bg
Лучен конфитюр
admin
Добавена от: admin
13488
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кг дребен кромид лук
или червен лук
75 г краве масло
150 г пудра захар
100 мл винен оцет
500 мл сухо бяло вино
или сухо червено вино
1 с л смлян кориандър
сол
смлян черен пипер

Лукът се обелва и се нарязва на филийки. Маслото се разтопява със захарта на среден огън. Прибавя се лука и се задушава 20-30 минути с покрит капак. Лукът трябва да бъде прозрачен и малко карамелизиран. Прибавя се кориандърът, оцетът и виното. Посолява се и се подправя с черен пипер на вкус. Оставя се да се готви още 30 минути, докато не се изпари цялата течност. Разпределя се по буркани и се съхранява в хладилник.

Бележки:

* Много добре се съчетава с пържени пилешки дробчета в масло.
* Преди сервирането е препоръчително конфитюрът да отлежи 15 минути на стайна температура.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft