Лучник с маслини

вход през zajenata.bg
Лучник с маслини
admin
Добавена от: admin
5696
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кг лук
30-40 г маргарин
1-2 шепи маслини
100-150 г настърган кашкавал
2-3 щипки мащерка
300 г брашно
120-130 г маргарин
1-2 с. л. вода  

Лукът се нарязва на колелца и се задушава в маргарина на слаб огън под капак, докато придобие златист цвят.

Тестото се приготвя, като брашното се пресява и се сипва в купата на кухненския робот. Добавя се маргаринът и с приставката за рязане на месо се размесва за половин минута. Налива се водата и отново се размесва.

Когато стане на едри трохи, тестото се изважда и се меси на ръка до оформянето на топка. След това се разточва кора с диаметър, по-голям от този на тавата за печене.

Кората се навива около точилката и се пренася върху предварително намазнената тава. Притиска се към дъното и стените и се надупчва с вилица, за да не се надуе. Пече се в умерена фурна до златисто (15-20 минути).

Лукът се смесва с нарязаните маслини, подправя се с мащерка и сол и се разпределя върху запеченото тесто. Отгоре се поръсва с настъргания кашкавал и се запича. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft