Макарони с патладжан и козе сирене

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Паста
Макарони с патладжан и козе сирене
Макарони с патладжан и козе сирене
admin
Добавена от: admin
9864
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

110 гр. макарони (пене ригате), за предпочитане пълнозърнести
600-700 гр. патладжани (необелени), нарязани на парчета около 2-2,5 см.
2 червени пиперки (1 жълта и 1 оранжева) почистени от семето и нарязани на парчета около 2 см.
5 с.л. зехтин
морска сол и черен пипер
½ глава червен лук, нарязан
½ ч.л. червен пипер
1 консерва от около 800 гр. червени домати
1½ с.л. смлян пресен майоран + още малко за гарниране
1/3 чаша разполовени и почистени от костилката маслини Каламата
2 с.л. отцедени каперси
1½ чаша сухо бяло вино
¼ чаша натрошено козе сирене
смлян пресен майоран или босилек 

Сложете решетката на най-долна позиция във фурната и загрейте на 200 градуса. Смесете нарязаните патладжан и чушки в голяма купа, добавете 3 с.л. от мазнината и объркайте, за да покрие зеленчуците. Поръсете със сол и пипер. Подредете зеленчуците на един пласт върху голяма тавичка със скара. Изпечете във фурната докато омекнат и започнат да покафеняват отдолу, като разбъркате след около 12 минути - общо около 25 минути печене. Извадете от фурната.
Междувременно загрейте останалите 2 с.л. олио в съд на умерен огън. Добавете лука и червения пипер и задшуете, докато лукът започне да покафенява, като бъркате периодично - около 6 минути. Добавете доматите, заедно със сока, както и 1½ с.л. от майорана. С лъжица надробете доматите. Гответе на бавен огън, докато сосът се сгъсти и ароматите се смесят, разбърквайки често, за около 25 минути.
Прибавете патладжаните и чушките, маслините и каперсите към соса. Объркайте и виното и оставете сместа да закъкри. Подправете на вукс със сол и пипер.
Докато приготвяте соса, сварете макароните:
Напълнете голяма тенджера с подсолена вода до 2/3 от обема й и оставете да заври. Сложете вътре макароните, разбъркайте добре и гответе, докато омекнат, но са все още ал денте - около 11 минути.
Запазете 1/2 чаша от течността на макароните, след това ги отцедете. Сложете макароните в соса и разбъркайте, за да се покрият добре, като добавите и от водата на макароните, ако е необходимо да се разреди сосът. Прибавете натрошеното сирене и объркайте, колкото да почне да се размеква то. Разпределете пастата по порциите и поръсете с майоран/босилек. Поднесете ястието топло.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft