Маринован фазан на грил

вход през zajenata.bg
Маринован фазан на грил
admin
Добавена от: admin
17104
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 бр. фазан
100 мл олио
2 ч.л. бял винен оцет
1 ч.л. захар
1 ч.л. червен пипер
2 с.л. лук, настърган
100 мл сухо бяло вино
2 ч.л. Уорчестър сос
1 ч.л. Табаско (или друг подобен лютив сос)
сол, черен пипер
чесън

Парчетата фазан се мариноват в смес от всички продукти 3 часа или 1 нощ, като се обръщат 2-3 пъти през това време. Ако фазанът не е много млад, може да се задуши в маринатата за около 30 минути. Махат се парчетата фазан от маринатата и се разполагат върху скара на около 3-5 см над жарта. Парчетата се пекат, като често се мажат с четка с маринатата, в която са стояли.
Вместо на жар, може да се изпече във фурна с маринатата под фолио, като в края на печенето фолиото се маха. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft