Мариновани свински пържоли с портокалова кора

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Мариновани свински пържоли с портокалова кора
Мариновани свински пържоли с портокалова кора
admin
Добавена от: admin
127418
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

4 дебело срязани свински пържоли, с кокал
1/4 чаша сол
1/2 чаша кафява захар
сока от 1 портокал
сока от 1 лимон
1 ч.л. счукани люспички червен пипер
1 главичка кромид лук, на парченца
1 коренче (грудка) копър, нарязан на парченца
250 гр. студена вода
черен пипер на вкус
1 с.л. настъргана портокалова кора + още малко за гарниране

Пригответе маринатата: В голям съд или тенджера разбъркайте всички съставки добре. Потопете вътре пържолите и ги мариновайте за поне 24 часа - до 3 дни. Когато са готови, извадете пържолите от съда и изхвърлете маринатата.
Загрейте добре грила. Сложете отгоре пържолите и ги запечете за 1 минута. Обърнете ги и отново запечете за минута. Намалете грила на средна степен, завъртете пържолите на 90 градуса и ги запечете за 3-4 минути (така ще се образуват специфичните отпечатъци от скарата). Обърнете пържолите още веднъж и ги запечете отново 3-4 минути.
Махнете пържолите от грила и ги покрийте с алуминиево фолио. Оставете ги да почиват 5 минути и поръсете с настърганата портокалова кора, преди да сервирате! 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft