Маслени фунийки със сирене и кашкавал

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Соленки
Маслени фунийки със сирене и кашкавал
Маслени фунийки със сирене и кашкавал
admin
Добавена от: admin
63479
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

250 гр. натрошено сирене /краве/
250 гр. настърган по твърд кашкавал
1 кофичка кисело мляко
1 опаковка 300-400 гр.маргарин
3ч.ч. пресято брашно
1 непълна чаена лъжичка сол
само жълтък за намазване
подправки по желание за поръсване 

В голяма купа натрошете сиренето, добавете настъргания на едро ренде кашкавал. Сложете и омекналия на стайна температура маргарин - най-удобно е да действате с ръце, намачквайки продуктите. Добавете киселото мляко, в което сте разбили содата. Към така получената смес изсипете брашното - разбъркайте до получаване на грапава смес (тестото трябва да е меко). Оставете полученото тесто да престои в хладилника 30 минути.
Втвърденото тесто разделете на топки - 6-7 - и от всяка топка разточете кръгла кора. Кората разрежете на триъгълничета (като пица, но колкото по-тънки, толкова по-добре). Всяко триъгълниче навийте на кифличка. Така получените охлювчета-кифлички намажете с жълтък и по желание поръсете с подправки на вкус, а може и с още малко настърган кашкавал.
Изпечете соленките в неподмазана тавичка - тестото е маслено - за около 30 минути на 180 градуса. Когато порозовеят, са готови.
Извадете кифличките и ги оставете да изстинат, преди да ги наредите една върху друга, за да не залепнат.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft