За кюфтенцата:
	2 резена бекон (смлени)
	2 скилидки чесън (смлян)
	2 големи яйца
	1/2 чаша галета
	1 и 1/2 ч.л. сол
	1 и 1/2 кг. свинска кайма
	2 ч.л. сушен риган или ситно нарязан пресен джоджен
	1-2 ч.л. люти чушки на прах
	За соса:
	2 с.л. зехтин
	1 средно голяма глава лук, нарязана на ситно
	3 скилидки чесън (смлян)
	1 до 3 люти чушки от консерва (смлени)
	700 гр. смлени домати от консерва
	1 ч.л. сушен риган
	1/2 чаша телешки или пилешки бульон
Загрейте фурната на 200 градуса. Сложете всички продукти за кюфтетата в голяма купа и ги разбъркайте. Не премесвайте сместа прекалено много или кюфтетата ще се приготвят доста по-бавно. Използвайте мокри ръце или лъжица за сладолед, за да оформите отделните кюфтенца, които трябва да бъдат с големината на сини сливи. Подредете оформените кюфтенца в тавичка. Печете във фурната за около 15 минути, или докато кюфтета станат готови. Докато печете кюфтетата, сложете зехтина в голям тиган и го сложете на котлон със средно висока температура. В него запъжете лука, докато омекне. Добавете чесъна и запържете за още една минута. След това добавете лютите чушки, доматите, ригана и бульона. Разбъркайте добре и добавете сол на вкус. Ако искате ястието ви да бъде по-пикантно, добавете няколко лъжички от соса на лютите чушки от консервата, като го добавяте лъжичка по лъжичка и бъркате. Варете соса, докато кюфтетата ви станат готови. Сложете ги в тигана със соса и ги покрийте добре с него. Ако сосът ви се стори прекалено рядък, продължете с варенето за още няколко минути. Когато ястието е готово, можете да добавите гарнитура от ориз или тортили. Поръсете и малко магданоз за украса.

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








