Млечна баница Царица - с дъх на сочен карамел

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Млечна баница Царица - с дъх на сочен карамел
Млечна баница Царица - с дъх на сочен карамел
admin
Добавена от: admin
22668
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За крема:
1 л прясно мляко
5 яйца
100 гр. домашна юфка
50 гр. маргарин или масло
250 гр. захар
3 ванилии
За карамела:
200 гр. захар
3 супени лъжици вода
За блата:
4 яйца
1 чаена чаша захар
1/2 чаена чаша олио
3 супени лъжици какао
1 чаена лъжичка бакпулвер
1 чаша брашно

(Мерителната чаша е от 200 мл)

За карамела: захарта се поставя в касерола, добавя се водата и се оставя на тих огън до образуването на карамел. Трябва да наблюдавате карамела, за да не изгори. Излейте го на дъното на тава с размер 30х20 см. Карамелът лесно се втвърдява, затова работете бързо - дъното трябва да бъде напълно покрито. 
За юфката: изсипете цялото количество в по-широка тава, добавете маслото или маргарина, поставете във фурната и оставете леко да се запече. 
За крема: с миксер разбийте яйцата със захарта, добавете млякото, ванилията и разбъркайте.

Върху вече охладения карамел в тавата поръсете запечената юфка. Върху нея излейте млечната смес. Поставете тавата в по-голяма тава с вода, след това поставете в предварително загрята фурна на 160 градуса и да се пече около 30 мин. 
За блата: докато се пече млечната смес разбийте яйцата със захарта, добавете маслото, брашното, което предварително сте смесили с бакпулвера и какаото, и разбъркайте до хомогенна смес. 
Извадете тавата, в която вече е изпечете млечната смес, излейте отгоре сместа за тестото и върнете във фурната за още 20 минути. като отново я поставите в тавата с вода. 
Извадете изпечената баница заедно с тавата с вода и я оставете напълно да се охлади. Върху оладената млечна баница поставете подходяща широка чиния и внимателно я обърнете върху нея. Поднесете поръсена с пудра захар или както е. Да ви е сладко! 
ВАЖНО:
Преди да обърнете баницата, прокарайте керамичен нож прекара по ръбовете на тавата, за да се отдели по-лесно от стените. 
Баницата трябва да се остави да се охлади добре в тавата, в която все още има вода. Така карамелът остава течен и след обръщането ще напои добре блата.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft