Лесни кифлички рецепти

вход през zajenata.bg
223717

Морковени кифлички

1 пакетче маргарин, 100 г захар, 1 яйце, 250 г ситно настъргани моркови, 500 г брашно, 1 пакетче амонячна сода, 1 лъжица прясно или кисело мляко, портокалова кора, мармалад, едро счукани орехови ядки, пудра захар за наръсване, 1 ванилия.

 Разбийте маргарина със захарта, прибавете яйцето, морковите, содата, разтворена в млякото, настърганата портокалова кора. С брашното (без 1-2 лъжици) замесете тесто. Разделете го на 6 топчета, оваляйте ги в брашно. Разточете всяко на кора с дебелина 3-4 мм и нарежете на триъгълници. Сложете плънка от мармалада и орехите и навийте на кифлички. Наредете ги в намазана с масло тава. Изпечете ги в силна фурна. Поръсете топлите кифлички с пудра захар, смесена с ванилията. Тестото може да разделите на две. Разточете го според големината на тавичката. Сложете единия кръг, намажете го с мармалад, поръсете го с орехите и го покрийте с втория кръг. Наръсете го с едро нарязани орехи, а след изпичането - с пудра захар.

1
2 3 4 5 6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft