Мусака с леща

вход през zajenata.bg
Мусака с леща
admin
Добавена от: admin
6007
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

за 8 порции:

1 ч.ч. леща
2 глави лук
4 скилидки чесън
2 с.л. доматено пюре
1 морков
1 червена чушка
2 с.л. олио
сол
магданоз
копър
4 яйца
250 мл. прясно мляко
100 мл. сметана
2 картофи

Време: 50 минути

Лукът (2 глави) и чесънът (4 скилидки) се нарязват на ситно и се задушават в горещото олио (2 с.л.). Прибавят се морковът (1 бр) и картофите (2 бр), нарязани на кубчета, чушката (1 бр), нарязана на дребно и лещата (1 ч.ч.). Заливат се със студена вода и се сваряват. Когато лещата е полуготова, се посолява. Щом омекне, се прибавя доматеното пюре (2 с.л.) и се вари още 5 минути. Прибавят се ситно нарязаните магданоз и копър и се разбърква. С решетъчна лъжица се изважда гъстата чест от ястието, изсипва се в тава и се изравнява. Яйцата (4 бр) се разбиват и смесват с млякото (250 мл.) и сметаната (100 мл.). С тази смес се залива лещата и се запича на фурна, докато получи златиста коричка.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft