Лятна мусака с патладжан и пилешко

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с пиле
Лятна мусака с патладжан и пилешко
Лятна мусака с патладжан и пилешко
admin
Добавена от: admin
18022
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

3 патладжана
5 средно големи картофа
3 броя пилешки бутчета с горната част
2 яйца
200 мл сметана за готвене
100 гр. кашкавал
малко сол
малко черен пипер
малко куркума
малко кориандър

Сварете картофите и направете от тях пюре. Обелете патладжаните и ги нарежете на ивици, посолете и ги оставете настрана. След като пуснат водата си, изцедете и ги задушете в малко мазнина. След това ги подредете в тава, така че част от ивиците да висят извън ръба на тавата, и запълнете средата с още парчета патладжан. 
Сварете и нарежете пилешкото на ситно. 
Когато всичко е готово, върху патладжаните подредете половината картофено пюре, нарязаното пилешко месо, кашкавала, след това отново пюре, посолете и подправете на вкус, а накрая затворете плънката с висящите краища на патладжана и запълнете празнините с останалия патладжан. 
Сложете мусаката да се запече на 200 градуса около 20 минути.

Отделно разбийте 2 яйца със сметаната и залейте със сместа мусаката, след което я върнете да се допече т.е. да се зачерви. Когато е готово, ястието се оставя да се охлади, след което се поднася. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft