Мусака с пилешко и зеленчуци
    
    
     
                
            
                22 Декември 2011
            
            
            16193
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                Месото се смила в кухненски комбайн или машинка за месо. Лукът се запържва с половината мазнина и после се добавя вече смляното месо, черен пипер и сол.
Зеленчуците се почистват. Тиквичките, морковите, чушките и картофите се нарязват на дребни кубчета, запържват се заедно с обеления чесън в другата половина от мазнината, сваля се от огъня и се прибавят нарязаните зелени подправки.
В намазана с масло тава се редят ред зеленчуци, ред месо и така докато свършат. Завършва се с ред нарязани на кръгчета домати, прибавя се около 1 в. ч. вино и се запича до готовност. Настъргва се кашкавал и се запича за ще 10 минути.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








