Нежен крем, скрит сред слоеве пухкаво тесто - да се пръснеш от наслада! Египетска крем пита - нечовешки вкусна!

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Нежен крем, скрит сред слоеве пухкаво тесто - да се пръснеш от наслада! Египетска крем пита - нечовешки вкусна!
Нежен крем, скрит сред слоеве пухкаво тесто - да се пръснеш от наслада! Египетска крем пита -...
admin
Добавена от: admin
106671
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Нежен крем, скрит сред слоеве пухкаво тесто - да се пръснеш от наслада! Египетска крем пита - нечовешки вкусна!
Нежен крем, скрит сред слоеве пухкаво тесто - да се пръснеш от наслада! Египетска крем пита - нечовешки вкусна!
Добави в
Мойте Рецепти
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

3 чаши брашно

250 гр. масло

3 чаши прясно мляко

5 гр. мая

2 яйца

щипка сол

1 чаша захар

3 с.л. нишесте

1 пак. ванилена захар

Ако искате да опитате нещо уникално от ориенталската кухня, нека това да е египетската fytyra. Прилича на нашенската крем пита, но е доста по-вкусна. В оригинала тя се приготвя със сметана "Magalyabiya". Но е възможно да се отклоните малко от класическия вариант, опростявайки рецептата с вкусен домашен крем.

 

Приготвяне:

  1. Загрейте 1 чаша мляко. Разтворете маята в него. Добавете едното яйце и пресятото брашно. Подправете със сол. Замесете меко тесто, което разделете на две. Всяка част разточете и леко намажете с размекнато масло.
  2. Навийте разточената кора на руло, а след това - на "охлюв". Увийте "охлювите" в прозрачно фолио. След това ги пъхнете в хладилник за 2 часа, така че леко да втасат.
  3. Сега пригответе нежния крем. Разбийте другото яйце със захарта, ванилията и нишестето, за да се образува тесто. Изсипете 2 чаши топло мляко, след това поставете сместа на слаб огън. Трябва енергично да бъркате с дървена лъжица. Оставете да заври, изключете котлона и оставете крема да изстине леко.
  4. Извадете тестото от хладилника и разточете две кори с дебелина от около 7 милиметра. Поставете едната кора в тавичка и я намажете с крема. Втората кора трябва да бъде малко по-голяма от първата. Краищата на горната кора пъхнете под първата. Отгоре набодете с вилица и намажете с разбит жълтък.
  5. Поставете десерта в предварително загрята на 180 ° С фурна. Печете в продължение на половин час.

Сервирайте fytyr предварително го поръсете с пудра захар и канела. Важно: преди да го нарежете, трябва напълно да се охлади. Насладете се на вкуса и лечение на небесния десерт близо!

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft