 
                
            350-400 гр. череши
4 супени лъжици грис
1 чаена лъжичка бакпулвер
120 гр. захар
1 ванилилова захар
500 гр. крема сирене
3 яйца
2 супени лъжици лимонов сок
малко настъргана лимонена кора
2 супени лъжици сок от череши
130 гр. разтопен маргарин или масло
за поръсване - пудра захар
Приготвянето е лесно: 
Извадете костилките на черешите и ги сложете да се отцедят в гевгир. 
Разтопете маслото/маргарина и го оставете да изстине. 
Поставете всички съставки в купа и леко ги разбийте с миксер или с тел, Добавете сока от отцедените череши (2 супени лъжици).
В намазнена форма с диаметър 26 см изсипете сместа, подредете отгоре черешите и сложете сладкиша да се пече на 180 градуса около 50 мин. Проверете с клечица дали е изпечен, ако не е - продължете да печете още 5 мин. 
Извадете сладкиша от фурната, внимателно откопчайте формата и го поръсете с пудра захар докато е още топъл. 


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








