Лесни рецепти за кюфтета

вход през zajenata.bg
201533
Нервозни кюфтета

Нервозни кюфтета

200 г свинско месо
200 г телешко месо
100 г пушени гърди или бекон
1/2 глава кромид лук
1 люта чушка
сол
смлян черен пипер

2 с. л. сода
млян кимион

• Месото заедно с бекона се нарязва на дребни кубчета, след което се смилат в месомелачка.
• Омесва се каймата заедно със солта, която е разтворена в 2 с. л. сода.
• Готовата кайма се покрива и се оставя за 1 нощ да престои в хладилник.
• Прибавят се ситно нарязаният лук и лютата чушка.
• Овкусява се с кимион и черен пипер на вкус.
• Каймата за нервозните кюфтета се оставя да престои още 2 часа.
• Оформят се 10-12 кюфтета, които се сплескват леко с ръка.
• Пекат се върху загрята и намаслена скара до готовност.

1 2
3
4 5 6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft