Ньоки с Горгонзола сос

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Паста
Ньоки с Горгонзола сос
Ньоки с Горгонзола сос
admin
Добавена от: admin
12647
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

½ ч. ч. царевичен грис
½ ч. ч. пшенично брашно
200 г рикота или фина извара
50 г пармезан, настърган
1 ч. ч. пасирана печена тиква или пасирани сварени моркови
1 яйце
1 ч. л. нарязана прясна салвия или сушена
сол и пипер на вкус

за соса:
100 г горгонзола или друго меко синьо сирене
100 мл сметана
100 мл прясно мляко

Замесва се меко тесто от гриса, брашното, рикотата, пармезана, тиквата, яйцето и салвията. Не се бъркат прекалено дълго.
С лъжичка се взема от тестото, овалва се в брашно и се оформят сферични или по-издължени ньоки, които се прекарват по най-грапавата страна на кухненско ренде, за да се надупчи повърхността им.
Кипват се 2 л вода с 1 ч. л. сол. Ньоките се пускат във врящата вода да къкрят, докато изплуват. Изваждат се с решетеста лъжица.
Сгорещяват се млякото и сметаната. Слага се натрошеното сирене и се разбърква, докато се разтопи.
Ньоките се сервират със соса и с листенца салвия.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft