Овнешко соте
    
    
    
                
            
                22 Декември 2011
            
            
            1576
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	800 г овнешко месо
	4 стръкчета магданоз
	1 супена лъжица оцет
	2 супени лъжици зехтин или олио
	20 г краве масло
	смляна мащерка
	сол и черен пипер на вкус
Време: 30 минути
	Месото се нарязва на хапки, поръсва се с мащерката и се запържва в сгорещената мазнина (зехтина или олиото и маслото) 8 минути, като се обръща 2-3 пъти с дървена лопатка.
	След третата минута се посолява и поръсва с черен пипер.
	Изпърженото месо се залива с оцета и се разбърква.
	Изсипва се в затоплено плато или чинии за сервиране, поръсва се със ситно нарязания магданоз и се сервира веднага.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








