Вкусен и лесен огретен рецепти

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Огретен с бекон, картофи и кашкавал
768803

Огретен с бекон, картофи и кашкавал

картофи - 1 кг, бекон - 300 г, кисели краставички - 5 броя по желание, сирене - 250 г краве няколко кръгчета топено, яйца - 3 броя, прясно мляко - 500 мл, брашно - 1 - 2 с.л., кашкавал - 150 г настърган, сол, черен пипер, мазнина, чубрица - 1 ч.л. сушена, по желание

Сварете картофите до полуготовност. Обелете ги след като изстинат и ги нарежете на кръгли парчета. Краставичките нарежете на жулиени по дължина, както и бекона.

Подредете ги като ги редувате в тава, поръсвайки с малко натрошено сирене, объркано с яйцата, подправки и мазнина. Загрейте 3 с.л. мазнина в тиган и запържете брашното. Долейте постепенно и разредете с топлото прясно мляко.

Получения бешамел овкусете с подправки и полейте картофите в тавата. Сложете да се пече в умерено загряна фурна до получаване на приятен загар.

Извадете, поръсете огретена с кашкавала и отново върнете за няколко минути да се запече. 

1 2 3 4 5 6 7
8
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft