Омлет по португалски
    
    
    
                
            
                22 Декември 2011
            
            
            4569
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                
	Яйцата (6 бр) се разбиват на пяна. Прибавят се брашното (1 с.л.), содата (1 щип.) и солта (1 щип.) и пак се разбива.
	Част от тази смес се изсипва в тиган със загрято масло (1 с.л.) и се пържи. Щом долната част на омлета се отлепи от дъното, върху половината от горната му част се слагат хамсиите (100 г) и колелца от домата (1 бр).
	С помощта на плоска лъжица се обръща непокритата част от омлета върху хамсиите и доматите. Притиска се и се обръща да се пържи още 1-2 минути.
	Омлетът може да се премести в намазнена тава, да се поръси с настърган кашкавал и кетчуп и да се опече до златисто.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








