 
                
            
	1 кг спанак
	1 глава кромид лук
	черен пипер
	сол
	щипка индийско орехче
	лимонов сок
	1 ч.ч. (200 г) брашно
	1 бр. яйце
	прясно мляко
	З бр. домати
	3—4 рибки аншоа
	 
	От брашното, яйцето и малко мляко се приготвя тесто за палачинки и се оставя 1 час да отлежи. Спанакът се изчиства, измива се, оставя се да се изцеди и се попарва. След това се нарязва на едро, смесва се с настъргания лук, черния пипер, солта, настърганото индийско орехче, лимоновия сок и растителното масло и се задушава. Аншоата се обезкостява и накъсва. В тиган се сгорещява растително масло и в него се сипва малко тесто. Отгоре се поставят филийки домати и парченца аншоа, поливат се с тесто и омлетът се пържи от двете страни до златистожълто оцветяване. По същия начин се приготвя втори омлет. Покриват се със спанак, навиват се и се сервират с гарнитура по желание.
	Втори вариант: готовите омлетени рула се поставят във форма за суфле (или тавичка), поливат се с доматен сос, поръсват се с настъргано сирене и се запичат във фурната. 


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








