Оригинален турски ляхмаджун

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Оригинален турски ляхмаджун
Оригинален турски ляхмаджун
admin
Добавена от: admin
22461
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото: 
400 гр. фино брашно 
½ кубче прясна мая 
1 чаена лъжичка захар 
100 мл вода 
100 мл прясно мляко 
1 супена лъжица зехтин 
сол 
За плънката: 
200 гр. домати от консерва 
1 глава лук 
2 чушки 
400 гр. мляно говеждо месо 
20 гр. кашкавал 
4 супени лъжици олио 
смесени подправки
черен пипер
 

В подходящ съд смесете млякото, водата, захарта, маята, олиото и малко сол, а след това постепенно добавете брашното, месейки през цялото време, докато получите меко и еластично тесто. 
Приготвеното тесто оставете да втаса. Докато втасва тестото, пригответе покритието. Нарежете ситно лука, а чушките и консервираните домати нарежете на кубчета. Кашкавала настържете на едро ренде. В малко олио задушете лука и пиперките, а след малко добавете каймата, консервираните домати и подправките. Задушавайте, докато всички съставки омекнат добре. Втасалото тесто разделете на четири части, а след това всяка част разтеглете с ръце във формата на тънка пица, като внимавате краищата да бъдат по-дебели. Върху тестените питки нанесете приготвения пълнеж и поръсете с настъргания кашкавал, след което ги пъхнете във фурната и печете, докато се зачервят. Поднесете с айрян или кисело мляко.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft