Оризови топки

вход през zajenata.bg
Оризови топки
admin
Добавена от: admin
20741
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

150 гр ориз
2 яйца
80 гр маргарин
100 гр галета
6 супени лъжици сметана
50 грама кашкавал
100 гр. бекон
300 мл. олио
смес от подправки на вкус
сол и черен пипер - на вкус

Оризът се сварява в подсолена вода, след което се прецежда. Кашкавалът се настъргва, а беконът се накълцва. 
В малък съд се смесват маргарина и яйцата, така че да се получи гладка смес. Отделно се смесват галетата и сметаната. 
В голяма купа се слагат отцеденият ориз, сместа от маргарин и яйца, сместа от галета и сметана, кашкавалът и беконът. Добавят се подправки на вкус и се разбърква добре. 
От приготвена смес се оформят топчета с големината на орех и се изпържват до златисто в сгорещеното олио.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft