От тефтера на специалиста: Рецепта за домашни кроасани

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
От тефтера на специалиста: Рецепта за домашни кроасани
От тефтера на специалиста: Рецепта за домашни кроасани
admin
Добавена от: admin
22094
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

250 мл вода
2 пакетчета суха мая
500 гр. брашно
3 супени лъжици сол
50 гр. захар
100 гр. + 250 гр. масло

Защо да купувате замразени продукти, когато може да си приготвите у дома нещо домашно и еднакво вкусно? Отделете малко време за тази рецепта и няма да съжалявате!
Първо във водата разтворете маята. В друга купа сложете брашното, захарта и солта, и разбъркайте добре. Добавете сместа с маята и водата, както и 100 гр. масло, размекнато на стайна температура. Замесете, докато получите хубаво и меко тесто. Оставете го да втаса около 2 часа. Набрашнете работната повърхност и разточете тестото на правоъгълник с дължина около 40-50 см. Сгънете го като книга няколко пъти и го оставете да пренощува в хладилника. На другия ден го разточете отново, след това поставете маслото в единия край и покрийте с тестото. Разточете тестото, за да се разпредели маслото равномерно (тази процедура трябва да ви отнеме около 10 минути).
Разточете тестото отново на правоъгълна кора с дължина 50 см и нарежете на триъгълници. Навийте ги на кроасани (кифлички) и ги оставете върху тавичка за печене, покрита с хартия за печене. След това ги намажете хубаво с разбито яйце. Оставете кроасаните да втасат около 2,5 - 3 часа. Печете 10 минути на 200 градуса, а след това намалете температурата на 190 и печете още 12 минути или докато хванат красива златисто- кафява коричка.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft