1/2 ананас, обелен и нарязан на резени
	75 г брашно
	щипка сол
	2 чаени лъжици пудра захар
	1 яйце
	175 мл бяло вино
	25 г краве масло, разтопено
	олио за пържене
	пудра захар за поръсване
	Пресейте брашното, солта и пудрата захар в купа. Постепенно прибавете жълтъка и бялото вино и разбъркайте добре на гладка смес. Прибавете разтопеното краве масло. Оставете да сместа да престои около 30 минути.
	Нарежете ананаса на резени. Разбийте белтъка на твърд сняг и го прибавете към тестото като внимателно разбъркате с дървена лъжица.
	Загрейте голямо количество олио в тиган уок (или друг голям дълбок тиган). Потопете ананасовите резени в тестото и веднага ги пускайте в олиото. Пържете 2-3 минути до златисто. Извадете с решетъчна лъжица и отцедете върху хартиена салфетка или решетка от излишната мазнина.
	Сложете ги в чиния за сервиране и поднесете веднага, поръсени с пудра захар. 

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








