Паниран пъпеш

вход през zajenata.bg
Паниран пъпеш
admin
Добавена от: admin
8073
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

700 г пъпеш
4 с. л. счукани орехи
2 с. л. мед
2 яйца
300 мл зехтин за пържене
хартия за печене
200 мл сладкарска сметана
2 с. л. кафява захар
1/2 пакетче ванилия  

Пъпешът се обелва, почиства се от семките и се реже на лодки.

Орехите се начукват.

Парчетата пъпеш се овалват първо в орехите, после в меда и накрая в разбитите яйца. Ако е нужно, може да се използва брашно преди яйцето, за да залепне добре панировката. Пъпешът се пържи в нагорещения зехтин до златисто. Оставя се внимателно върху хартия за печене леко да изстине леко.

Захарта се карамелизира и се сипва сметаната, бърка се с дървена бъркалка на слаб огън, докато поеме сметаната и се получи гъст сос. Накрая се добавя ванилията. Десертът се поднася залят с 1–2 с. л. от охладения сос.

Съвет:
Може да се поднесе с топка сладолед по избор и накълцан босилек за украса.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft