Паста S.O.S.

вход през zajenata.bg
Паста S.O.S.
admin
Добавена от: admin
16222
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

450 гр. къса паста (ротини, пене, ригатони и пр.)
2 буркана (150 гр.) осолено месо (домашно консервирано), може да замените с готово консервирано или сушено месо по Ваш избор - телешко, свинско и пр.
2 с.л. масло
4 с.л. брашно
2 чаши мляко
щипка бял пипер
¼ ч.л. черен пипер
½ ч.л. сос Уорчестър

Пригответе пастата според указанията на опаковката. Отцедете и заделете настрана.
Междувременно накиснете месото (ако ползвате сушено) във вода, за да отстраните солта. Изтупайте от излишната вода и нарежете на ивици около 4-5 см. Разтопете маслото в голям тиган на среден огън. Добавете нарязаното месо. Поръсете брашното върху месото и сотирайте леко. Постепенно добавяйте млякото, като разбърквате непрекъснато, докато сместа се сгъсти. Добавете двата вида пипер и соса. Прибавете още мляко, за да добиете нужната консистенция на соса. Накрая добавете и пастата, като разтръскате добре съда, за да попие от соса, и поднесете ястието топло.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft