Бързи идеи за вечеря на тиган

вход през zajenata.bg
240100
Пататник на тиган

Пататник на тиган

картофи - 700 - 800 г, кори - 6 - 8 броя за баница, лук - 1 малка глава кромид, праз - бялата част на 1 стрък, яйца - 3 броя, сирене - 150 г, мазнина - 50 г , масло, олио - 2 с.л., джоджен - на вкус, сол, чубрица

Настържете картофите, лука и праза на едро ренде. Посолете, добавете джоджен и чубрица и оставете за около 5 минути.

Изстискайте картофите от водата, сложете ги в голяма купа и добавете всички останали продукти без маслото и олиото. Разбъркайте добре и добавете нарязаното на малки кубчета масло.

В намаслен тефлонов тиган подредете 3-4 кори - краищата им трябва да излизат извън тигана, защото ще се използват за завиване на пататника.

Разпределете добре плънката, притиснете леко и оформете по стените на тигана. Отгоре сложете няколко кори и завийте добре с краищата на долните кори.

Пататникът се пече на котлона с метална решетка, която да отделя тигана от котлона, за да не прегори бързо. Похлупва се с капак, като котлонът е на ниска степен. За около 8-10 минути ще добие златист загар.

Обърнете пататника с помощта на голяма чиния и върнете отново в тигана и на котлона. Сега се пече без капак, за да се запази хрупкава коричката. Готовият пататник се маже с масло и оставяте за няколко минути да престои. 

1 2 3
4
5 6 7 8
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft