 
                
            
	2 патладжана - изберете по-тънки
	3-4 пиперки
	2-3 домата - средна големина
	4 скилидки чесън
	за кюфтетата:
	300 гр едро смляна телешка кайма
	1 малка глава лук
	стрък магданоз
	сол, черен пипер-млян
	зехтин
	червен пипер
	Каймата овкусяваме с нарязания на ситно лук, магданоз, черен пипер и сол и оформяме кюфтенца със средна големина.
	Патладжана нарязваме на шайби и ги осоляваме. След 30 минути измиваме патладжана и на шиш нареждаме продуктите, като редуваме шайба патладжан, кюфте, шайба патладжан.
	Предварително загряваме скарата . Върху нея нареждаме шишовете, доматите нарязани на половинки с отрязаната част нагоре, необелените скилидки чесън и пиперките - заедно с дръжките. Можем да изпечем шишовете заедно със зеленчуците и във фурна.
	Патладжан кебап е традиционно турско ястие. Обикновено се сервира с пиде /турска питка/ и се хапва по следния начин: Кюфтето се нарязва на малки парчета, чесънът, пиперките и доматите се обелват и също се нарязват на малки парченца - всички продукти се слагат в питката. Добавя се малко зехтин, червен и черен пипер, сол.


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








