Патладжан-кебап или пълнен патладжан на фурна - да уловим края на лятото

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Патладжан-кебап или пълнен патладжан на фурна - да уловим края на лятото
Патладжан-кебап или пълнен патладжан на фурна - да уловим края на лятото
admin
Добавена от: admin
36085
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Обелете патладжаните, така че да бъдат на ивици (една ивица обелете, една оставете), и ги поставете в солена вода да постоят един час (да излезе горчивината). След това изцедете водата и подсушете патладжаните. След това ги нарежете на половинки и ги запържете в горещо олио, колко да омекнат и леко да се зачервят. В същия тиган запържете и ситно нарязания лук с каймата, добавете малко от доматеното пюре, сол и вода. Подредете запържените патладжани в намазнена тава. С лъжица ги напълнете със сместа с кайма и украсете с парчета домати и чушки, след което ги поставете във фурната да се изпекат. Ястието е готово за 20 минути (печете на 250 градуса).

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft