 
                
            
	2 средни патладжана (нарязани по дължина на широки ивици около 0,5 см.)
	140 гр. крема сирене Филаделфия
	2 с.л. домашна или лека майонеза
	2 скилидки чесън - счукан
	1/2 ч.л. черен пипер
	1 голям твърд домат, нарязан на ивици по 1 см.
	сол на вкус
	1 с.л. накълцан кориандър (листата)
	3 с.л. зехтин 
Поръсете патладжанените резени от двете страни със сол и оставете да се отцедят в сито за 30 минути, докато се отдели горчивият сос. Измийте ги и подсушете с хартиена салфетка. Поставете ги върху тавичка. Загрейте фурната на 175 градуса. Намажете двете страни на патладжаните със зехтин, поръсете със сол и печете 15-тина минути, докато станат златисто-кафяви и омекнат. Прехвърлете ги върху хартиена салфетка и оставете да изстинат. Междувременно в малка купа смесете крема сиренето, майонезата и счукания чесън, подправете с черен пипер. Нарежете доматените резени на кубчета. Намажете част от сместа с крема сиренето върху патладжанените ивици, отгоре подредете парче домат и завийте на руло. Поднесете рулцата с нарязаните листа кориандър (може да замените с магданоз).


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








