 
                
            
	60 мл зехтин
	1 глава кромид лук
	1 кг коктейлни домати
	3 скилидки чесън
	1 ч л захар
	600 мл зеленчуков бульон
	100 г паста (ABC или орзо)
	2 филии бял хляб (без кората)
	Фурната се загрява на 200 С. В огнеупорна тенджера се сгорещява зехтинът. Прибавя се дребно нарязаният лук и се задушава на тих огън, като се разбърква често за 10 минути или докато омекне. В тенджерата се добавят едро нарязаните домати, почистените скилидки чесън и захар. Посолява се и се подправя със смлян черен пипер. Тенджерата се поставя в загрятата фурна. Доматената смес се пече непокрита 20 минути, след което се охлажда. Прехвърля се в блендер и се пасира,ако е гъста се прибавя малко зеленчуков бульон. Връща се в тенджерата и се сипва зеленчуковият бульон. Супата се довежда до кипване и се изсипва пастата. Огънят се намалява и супата се оставя да къкри 10 минути или до готовността на пастата. Сваля се от огъня и ако е необходимо се посолява.
	От хляба се изрязват крутони с форма по желание.
	Супата се поднася заедно с крутоните.


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








