Печена доматена супа

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Супи
Печена доматена супа
Печена доматена супа
admin
Добавена от: admin
5690
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

60 мл зехтин
1 глава кромид лук
1 кг коктейлни домати
3 скилидки чесън
1 ч л захар
600 мл зеленчуков бульон
100 г паста (ABC или орзо)
2 филии бял хляб (без кората)

Фурната се загрява на 200 С. В огнеупорна тенджера се сгорещява зехтинът. Прибавя се дребно нарязаният лук и се задушава на тих огън, като се разбърква често за 10 минути или докато омекне. В тенджерата се добавят едро нарязаните домати, почистените скилидки чесън и захар. Посолява се и се подправя със смлян черен пипер. Тенджерата се поставя в загрятата фурна. Доматената смес се пече непокрита 20 минути, след което се охлажда. Прехвърля се в блендер и се пасира,ако е гъста се прибавя малко зеленчуков бульон. Връща се в тенджерата и се сипва зеленчуковият бульон. Супата се довежда до кипване и се изсипва пастата. Огънят се намалява и супата се оставя да къкри 10 минути или до готовността на пастата. Сваля се от огъня и ако е необходимо се посолява.
От хляба се изрязват крутони с форма по желание.
Супата се поднася заедно с крутоните.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft