Вкусно пиле с ориз рецепти

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Печено пиле с ориз и гъби
263568

Печено пиле с ориз и гъби

 Продукти:
1 бр. пиле (около 1 кг)
150 г пресни гъби
200 г ориз
100 г кашкавал
100 г масло
1 с.л. брашно
сол
черен пипер

Приготвяне:
Пилето се сварява в подсолена вода. 10-15 минути, преди да се махне от огъня, се прибавят добре измитите гъби. Пилето и гъбите се изваждат от бульона. След като поизстинат, пилето се обезкостява и нарязва на едри парчета, а гъбите - на филийки. Оризът се сварява в 3 ч.ч. от бульона. В огнеупорен съд се прави канапе от сварения ориз. Върху него се поставя пилешкото месо и филийките гъби, а отгоре се поръсва с настъргания кашкавал. Слагат се и няколко парченца масло. Отделно се прави сос, като в останалото масло се запържва брашното, разрежда се с бульон и се прибавя черният пипер. Залива се около ориза. Ястието се запича в умерена фурна, докато кашкавалът се разтопи и придобие златист вид.
 

1 2
3
4 5 6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft