Пиле с ориз

вход през zajenata.bg
Пиле с ориз
admin
Добавена от: admin
123850
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 пиле (или 1 кг. пилешки бутчета)
1,5 ч.ч. ориз
сол и черен пипер на вкус
5-6 с.л. олио
1 кубче пилешки или зеленчуков бульон
1 глава кромид лук

Пилето се нарязва на порции и парчетата месо се натъркват добре със сол и черен пипер, след което се запържват от всички страни в загрятата мазнина. Изваждат се в отделен съд, а в тигана от пилето се слага накълцаният лук и се задушава, докато стане прозрачен. Прибавя се добре измитият ориз и отново се запържва, докато оризът стане стъклен на вид. Долива се 1,5 ч.ч. вода, добавят се стритият бульон, сол и черен пипер на вкус и съдържанието на тигана се прехвърля в тавичка. Отгоре се подреждат запържените порции месо и се пъха в загрята на 220 градуса фурна. Ястието се наблюдава и щом оризът попие водата, се доливат отново 1,5 чаши - общо на 2 пъти (общото съотношение ориз:вода е 1:3). Щом оризът е готов, а пилето се запече добре, ястието се изважда от фурната.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft