Ястия с млечен сос

вход през zajenata.bg
102475

Пиле фрикасе

Бялото месо от 1 пиле, предварително сварено, 1 чаена чаша прясно мляко, 1 яйце, 5 с. л. брашно, пилешки бульон, около 100 гр настърган кашкавал, черен пипер, сол, краве масло или олио.

Брашното се запържва в мазнината и се залива с пилешкия бульон, като се бърка непрекъснато за да не стане на бучки. След като поври и се сгъсти, кашичката се застройва с разбърканите яйце и прясно мляко (може и кисело), добавя се обезкостеното и нарязано на малки парченца бяло пилешко месо. Подправя се с черен пипер и сол. Фрикасето се сервира поръсено с настърган кашкавал.

1
2
3 4 5 6 7 8 9 10
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft