Пилешки дробчета с бяло вино

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с пиле
Пилешки дробчета с бяло вино
Пилешки дробчета с бяло вино
admin
Добавена от: admin
27278
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр пилешки дробчета
100 мл. бяло вино
200-300 гр гъби печурки
1 с.л. масло
1 с.л. брашно
1 с.л. микс от подправки
1-2 скилидки чесън
червен пипер или 1-2 с.л. доматено пюре

Дробчетата се измиват много добре. Овалват се в брашно и се изпържват добре. Щом са готови, се вадят от тигана, а в олиото от дробчетата се добавя 1 с.л. масло. Щом се разтопи и загрее, се прибавя нарязаният ситно кромид и се разбърква, докато стане прозрачен. Прибавя се пасираният чесън и нарязаните гъби. Пържи се, докато гъбите омекнат добре, след което дробчетата се връщат в тигана. Всичко се обърква добре и се добавят подправките. Преди края на пърженето ястието се наръсва с червен пипер или малко доматено пюре и 1 с.л. брашно. Обърква се добре, залива се с виното и се оставя да къкри около 15 минути на тих огън.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft