1 яйце
	1 с. л. олио
	1 кофичка кисело мляко
	брашно
	сварено и обезкостено пилешко месо, нарязано на ситно
	200 г настърган кашкавал
	1 с. л. масло
	1 чаена чаша бульон от свареното пиле
От яйцето, олиото, киселото мляко и брашното се замесва меко тесто. Разточва се на кора, която да покрие дъното на тавата, в която ще се пече, като краищата й се оставят да висят извън нея. Приготвя се бял сос - в 1 супена лъжица масло се запържва леко 1 супена лъжица брашно и се разрежда с 1 чаена чаша от бульона. Върху тестото се нарежда пласт пилешко месо, поръсва се кашкавал, полива се с част от соса и се поръсва с черен пипер. Процедурата се повтаря, докато свършат продуктите. Накрая се завива с краищата, които са оставени извън тавата. Отгоре се поставят няколко парченца масло и се пече до зачервяване. Щом е готов, паят се обръща в чиния и се реже като торта.

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








