Пилешки флейки с хрупкава коричка
    
    
     
                
            
                22 Декември 2011
            
            
            33150
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	300 г пилешко филе
	100 г сусам
	2 белтъка
	4 с.л. галета
	2 с.л. брашно
	сол
	1 ч.ч. бяло вино
	черен пипер
Време: 20 минути
Месото (300 г) се нарязва на ивици, посолява се и се поръсва с черен пипер. Залива се с бялото вино (1 ч.ч.) и престоява така 2 часа на студено. Отцежда се. Топи се в разбитите белтъци (2 бр), в смес от галета (4 с.л.), брашно (2 с.л.)и сусам (100 г) и пак в разбитите белтъци. Пече се на тиган без мазнина до пълна готовност. Поднася се с варени картофи, ризото или задушени зеленчуци.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








