Бързи рецепти с крехко пилешко

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Пилешко филе с пикантен сос
219372

Пилешко филе с пикантен сос

За месото:
4 пилешки филета "пеперуда";
3-4 с.л. зехтин;
подправка за месо (линк тук )
За соса:
200 гр. меко топено сирене (аз купувам "Жоси" в кутии по 1 кг.);
2-3 скилидки чесън
200мл. сметана;
1 ч.ч. вода
Начин на приготвяне:

Разрязваме пилешките филета по средата, така че от всяко филе да се получат по две парчета. Измиваме месото и го наръсваме обилно с подправката за месо. Оставяме така приготвеното месо да отлежи похлупено в хладилник поне 2 часа.
В дълбок тиган нагорещяваме зехтина и с щипка поставяме парчетата месо да се задушават на слаб до умерен огън. Докато се задушават, държим тигана плътно похлупен. По време на топлинната обработка обръщаме месото с щипка (не с вилица, за да не го набождаме) поне два-три пъти. Изваждаме филетата от огъня, когато слабо се зачервят, внимаваме да не прегорят, за да не станат сухи.
След като обработим така всички филета, в тигана с остатъчната гореща мазнина от задушаването сипваме чаша топла вода, добавяме сметаната и топеното сирене, и смачканите скилидки чесън. Разбъркваме с дървена лъжица, докато се разтопи топеното сирене. Варим соса 5-6 минути. В соса остава голяма част от подправката, с която сме овкусили месото и това е напълно достатъчно за овкусяването му. Поднасяме филетата залени със соса.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
11
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft