Страхотни рецепти с извара!

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Пита с извара от Тюрингия
105945

Пита с извара от Тюрингия

Продукти за 20 порции

За тестото: 400 г брашно, 1 пакетче суха мая, 150 мл мляко, 1 яйце, щипка сол, по 50 г краве масло и захар.

За плънката: 5 яйца, 100 мл мляко, 1 пакет ванилов пудинг, 125 г размекнато краве масло, 600 г обезмаслена извара, настъргана кора от 1 лимон, 120 г захар, 100 г стафиди, 2 супени лъжици счукани бадеми, 2 супени лъжици пудра захар
Приготовление

1. Смесваме брашното и сухата мая. Изсипваме сместа на купчинка и правим кладенче в средата. Сипваме в него леко затопленото мляко, добавяме яйце, сол, размекнатото краве масло и захар. Замесваме тесто. Покриваме го с кърпа и го оставяме на топло място за 40 минути.

2. Разбиваме яйцата с мляко и праха ванилов пудинг . Размекнатото краве масло разбиваме със захар до консистенция на крем. Добавяме изварата и лимоновата кора. Постепенно вливаме млякото с яйцата и разбъркваме добре. Накисваме стафидите в топла вода, измиваме ги, подсушаваме ги и ги овалваме в брашно. Добавяме ги към плънката. Загряваме фурната до 180 градуса.

3. Застиламе тавичка с хартия за печене. Слагаме тестото, посипваме го с брашно и го разтегляме. Правим високо бордче. Сипваме плънката с извара и я изравняваме. Поръсваме със счуканите бадеми и печем около 40 минути. Изстудяваме питата и я сервираме, поръсена с пудра захар.

Време за приготвяне - 1 час и 25 минути.

В една порция се съдържат 270 ккал, белтъчини - 9 г, мазнини - 11 г, въглехидрати - 31 г
 

1 2 3 4 5 6
7
8 9
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft