 
                
            
	200 г Прошуто (може и обикновена шунка)
	200 г моцарела (настърганa)
	200-300 мл доматен сок
	1 скилидка чесън
	1 малка глава лук (нарязана на дребно)
	1/4 опаковка пармезан (настърган)
	2 с.л. свеж босилек или 2 ч.л. изсушен
	2 големи домата
	1 суха мая
	1 ч.ч. топла вода
	2,5 ч.ч. брашно
	2 ч.л. олио или зехтин
	1 ч.л. захар
	1 ч.л. сол
	Сложете решетката на ниско във фурната и я загрейте до 200 градуса. Междувременно разтворете маята във водата. В подходяща тава пресейте брашното и добавете захарта, солта, олиото (зехтина). Направете кладенче по средата на брашното, излейте водата с маята и започнете да месите. Оставете полученото тесто да престои около 15 минути.
	Отделно смесете доматения сос и чесъна, след което нарежете прошутото (или пушена шунка) на не много тънки резени.
	С набрашнени пръсти поставете тестото в намазнена тава. Залейте тестото за пицата с доматената смес, лука и моцарелата. Отгоре поръсете с босилека, наредете шунката или прошутото и доматите, които са вече сте нарязали. Накрая покрийте пицата с пармезан и печете около 20 минути до апетитен загар. Украсете с листенца пресен босилек.


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








