Пица с аншоа и картофено тесто
    
    
     
                
            
                14 Юли 2012
            
            
            14322
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                Картофите се белят. Слагат се за варене в подсолена вода. Когато кипне течността, се оставят да се варят 40- 50 минути. След това се отцеждат от водата. Мачкат се на пюре. Добавят се постепенно 2ч.ч. брашно и щипка сол. Омесва се гладко тесто. Взема се плитка тавичка. Маже се дъното и околния ръб с краве масло. Разстила се тестото. На повърхността се разпределят равномерно нарязани на кръгове домати. Между тях се слага нарязана на дребно аншоа. Най отгоре се поръсва с настърган кашкавал, стрита чубрица и червен пипер и се украсява с маслини. Пече се на умерена фурна до порозовянване.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








