Погача Слънчоглед със спанак и сирене - ефектна и перфектна

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Погача Слънчоглед със спанак и сирене - ефектна и перфектна
Погача Слънчоглед със спанак и сирене - ефектна и перфектна
admin
Добавена от: admin
22466
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр. брашно
90 мл зехтин 
200 мл сухо бяло вино 
2 чаени лъжички нерафинирана морска сол 
1 яйце (за намазване)
За плънката: 
350 гр. попарен спанак 
350 гр. сирене рикота (като заместител може да се използва извара или краве сирене
1 яйце 
100 гр. настърган кашкавал
4 лъжица галета 
сол, черен пипер

1. В купа за месене поставете брашното, солта и зехтина. Омесето тесто, а след това постепенно добавете виното. Премесете тестото добре, за да стане гладко. Разделете го на две части и го оставете да престои в съда за месене, покрито с кухненска кърпа. 
2. В същото време пригответе плънката. Нарежете спанака на ситно и го объркайте със сиренето. След това в съда със спанака добавяте яйцето, солта, пипера и настъргания кашкавал. Разбъркайте добре всички съставки. 3. От двете топки тесто с помощта на точилка разточете кори във формата на кръг с диаметър около 30 см. 
4. В подходяща тавичка за печене поставете хартия за печене. Върху хартията поставете първата кора. Отгоре поръсете с галета. В средата на кората оформете полукълбо от плънката. След това по краищата на кората направете пръстен от останалата плънка, а краищата на кората намажете с вода. 
5. Покрийте всичко с втората кора. В средата върху купола поставете малък дълбок съд (купичка), а краищата на тестото притиснете с вилица. 
6. След това нарежете пръстена, оформен от плънката, на парчета с размер от 3 см, както е показано във видеото. 
7. Внимателно завъртете нарязаните парчета от погачата, така че плънката да се вижда от горната страна.


8. Махнете купичката, а средната част намажете с разбито яйце. След това поръсете със сусам или слънчогледови семки. 
9. Печете погачата в предварително загрята фурна при температура от 180 градуса за около 30 минути, докато получи красив червеникав цвят. Извадете опечената погача от фурната, покрийте я с кухненска кърпа и я оставете да се охлади 5 - 10 минути. 
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft